Åklagarmyndighetens

Aktuella pressmeddelanden

 • Södertörns tingsrätt meddelar dom i dag fredag den 15 juni klockan 11 i ett ärende där en man åtalades för grov olovlig underrättelseverksamhet mot person. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för media.

  Mannen åtalades för att på uppdrag av den kinesiska underrättelsetjänsten olovligen ha samlat in uppgifter och underrättelser om personer i den tibetanska miljön i Sverige. Han ska sedan ha lämnat uppgifterna vidare till en underrättelseofficer. Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 2778-17 Pressmeddelande vid åtal. (https://www.aklagare.se/nyheter-press/pressmeddelanden/?newsId=37E5C798910D941C) Kontakt Kammaråklagare Mats Ljungqvist är tillgänglig för media per telefon klockan 11.30-14.00 i dag fredag, 010-562 53 85.

  Läs mer
 • Åtal för våldtäkt

  Åklagaren har i dag väckt åtal mot den av media så kallade kulturprofilen för två fall av våldtäkt begångna mot en kvinna i Stockholm under 2011. Åklagaren finns tillgänglig per telefon under dagen.

  Läs mer

  Åklagaren har i dag väckt åtal mot den av media så kallade kulturprofilen för två fall av våldtäkt begångna mot en kvinna i Stockholm under 2011. Åklagaren finns tillgänglig per telefon under dagen.

  Under förundersökningen har förhör hållits med målsäganden, den misstänkta personen och ett flertal vittnen. – Min bedömning är att bevisläget är robust och tillräckligt för åtal, säger kammaråklagare Christina Voigt. I mars lades förundersökningen ned för ett antal händelser som ska ha inträffat under perioden mars 2013–april 2015. Tidigare pressmeddelande. (https://www.aklagare.se/nyheter-press/pressmeddelanden/?newsId=A73762D12848B658) Christina Voigt finns tillgänglig per telefon, 010-562 54 49, för media i dag den 12 juni klockan 11–12 samt 13–14. Efter det kommer åklagaren inte ha möjlighet att svara på några frågor förrän efter huvudförhandlingen. Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 15565-17

  Läs mer
 • En man begärs idag häktad vid Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord i Högsbo den 8 mars 2018.

  I lördags anhölls en man misstänkt för mordet i Högsbo den 8 mars i år. Mannen är svensk och är i 30-årsåldern. Han är tidigare dömd för våldsbrott och har anknytning till området. Mannen är även misstänkt för narkotikabrott. Misstankarna grundas på teknisk bevisning från brottsplatsen. Det finns inget i utredningen som tyder på att den misstänkte mannen kände målsäganden. Den misstänkte mannen förnekar brott. Den anhållne mannen är inte delgiven någon misstanke om mordförsöket i samma område i december förra året. Den gärningen fortsätter dock att utredas parallellt av samma grupp poliser. Förundersökningsledare är kammaråklagare Håkan Johansson. I nuläget kan inga övriga upplysningar lämnas, med hänsyn till förundersökningssekretessen. Häktningsförhandlingen kommer att hållas i Göteborgs tingsrätt under tisdagen. Tingsrättens målnummer: B 7796-18.

  Läs mer
 • Fler pressmeddelanden

Nyheter från Åklagarmyndigheten